Jojo & Poppy – Vad gömmer sig i vattnet?


Vattenhjältarna Jojo & Poppy har äntligen tagit sommarlov! Hela familjen ska ut på bilsemester och de är så peppade! Men när de kommer ut på uppfarten är bilen supersmutsig. Tillsammans kommer de överens om att tvätta bilen innan det bär av på bilsemester. Här ska skuras! När vattnet börjar skumma och löddra och rinner ut på gatan börjar Jojo & Poppy fundera på vart allt vatten egentligen tar vägen… Och, är det något som gömmer sig i vattnet?

Rent vatten är livsviktigt för såväl människor och djur som natur. I berättelsen om Jojo & Poppy på deras resa i vattnets värld får vi lära oss mer om hur viktigt vatten är och vad vi kan göra för att hjälpa vårt vatten att må bra. För vatten är superviktigt! Det är basen till allt liv och välmående. Och vi kan enkelt och i vardagen hjälpa till att hålla jordens vatten rent.

-Nästan alla försöker sortera papper, glas och batterier. Det är lika naturligt som att borsta tänderna. Att ta vara på vårt vatten borde vara lika självklart. Alla kan bidra och din insats gör skillnad, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar Biltvätt.

Följ med Jojo & Poppy på äventyr när de tar reda på vad som egentligen gömmer sig i vårt vatten.

Vi hoppas du tycker att äventyret är lika spännande som vi!


Hållbar biltvätt har tagit fram boken tillsammans med
Andreas Norrefjord och Mica Mathiasson.
JOJO 1


Berättelsen om Jojo & Poppy finns tillgänglig på nästan alla bensinmackar och tvättanläggningar runtom i Sverige ifrån 23 april 2021 och så länge lagret räcker. Boken är anpassad för barn mellan 5 – 10 år.

Passa även på att testa nya Loka Stilla som tillsammans med Hållbar biltvätt har kampanjen #rentvatten. Genom ett hållbart biltvättande kan vi fortsätta dricka ifrån hälsokällan i Bergslagen där Loka hämtar sitt friska, rena vatten.

Håll utkik efter våra vattenhjältar Jojo&Poppy i vår och i sommar!

Boken om deras äventyr har just kommit ut och Jojo och Poppy kommer att åka runt till biltvättsanläggningar runt omkring i landet.
De vill träffa alla barn som är med och ser till att bilen blir tvättad där den ska.

Har du tur så dyker de upp, kanske får du en bok?

Och kom ihåg - inga elaka tungmetaller ska rinna ut i naturen och förorena vårt dagvatten!
Jojo och Poppy bokArbetar du för en kommun och vill hjälpa oss att med att informera om hur man kan göra en insats för miljön?

I så fall kan du beställa böcker direkt ifrån oss och sedan distribuera dem till exempelvis förskolor, väntrum, skolor eller bibliotek.

Hör av dig till oss på info@hallbarbiltvatt.se

Jojo&Poppy har både sitt eget Instagram (Jojo&Poppy) och Tik Tok (jojopoppy21) så där kan du följa våra vattenhjältar! Om du träffar dem på stan eller på en biltvättsanläggning så ta ett foto och tagga dem i dina egna videos eller inlägg, de kan dyka upp precis när som helst!
#jojoochpoppy #vattenhjältar #rentvatten #hållbarbiltvätt #slutafultvätta
jp kajen (2)
smutsigbil (4)
Biltvätt (5)
biltvätt (6)
Robert Dimmlich (1)