Nu finns vår barnbok om vattenhjältarna Jojo och Poppy ute till försäljning hos Adlibris och Bokus!

Från och med nu i oktober så finns boken tillgänglig att beställa via nätbokhandlarna.
Här kan du beställa böckerna:
Till Adlibris:
Till Bokus:

OBS! Ny film på Jojo&Poppy! Du hittar den HÄR:

Jojo&Poppys sommarturné!

Under en vecka i slutet av juni reste våra maskotar omkring i landets södra delar. De som fotograferade Jojo&Poppy och lade ut som story eller inlägg på Instagram med taggen #tvättikett och @jojoochpoppy hade chansen att vinna presentkort på inträde och boende i två nätter på Skara sommarland för fyra personer. Tävlingen vanns av Lili och Kelly Säf med familj 😁😎 🚗💦☀🌿🌞Turnéplanen såg ut så här:


Dag 1: Tisdagen den 29 juni, träffades Jojo&Poppy i Kolmården, på Preem Nyköping (Hållet trafikplats E4, Hästvägen 10) och i Vimmerby.
Dag 2: Onsdag den 30 juni, besökte de Jönköping, Preem Jordbron (Hagaleden 1 i Ulricehamn) och Borås djurpark.
Dag 3: Torsdag den 1 juli: Jojo&Poppy ankom till Liseberg, åkte vidare till Actionparken och Slottsskogens lekpark i Göteborg samt till Vallarnas lekpark..
Dag 4: Fredag den 2 juli, kom Jojo&Poppy till Halmstads strand och camping, Solrosens lekplats och Halmstad Arena Skatepark. De fortsatte till Ängelholm och Skateboardparken innan de intog Helsingborgs stadspark och Parapeten Tropical Beach. Fredagens sista stopp blev i Landskrona på Djurparkens lekplats.
Dag 5: Lördag den 3 juli, tillbringade Jojo&Poppy i Malmö med start på Kroksbäck Skatepark innan de drog vidare till Folkets Park, Ribersborgs strand, Lomma (badplatsen), Skanör och Falsterbo.
Dag 6: Söndag den 4 juli: En repris på Malmös Folkets Park, Ribersborgs strand och Lommas badplats innan Jojo&Poppy tog en välförtjänt, härlig semester på hemlig plats....
JOJO 1

Jojo & Poppy – Vad gömmer sig i vattnet?


Vattenhjältarna Jojo & Poppy har äntligen tagit sommarlov! Hela familjen ska ut på bilsemester och de är så peppade! Men när de kommer ut på uppfarten är bilen supersmutsig. Tillsammans kommer de överens om att tvätta bilen innan det bär av på bilsemester. Här ska skuras! När vattnet börjar skumma och löddra och rinner ut på gatan börjar Jojo & Poppy fundera på vart allt vatten egentligen tar vägen… Och, är det något som gömmer sig i vattnet?

Rent vatten är livsviktigt för såväl människor och djur som natur. I berättelsen om Jojo & Poppy på deras resa i vattnets värld får vi lära oss mer om hur viktigt vatten är och vad vi kan göra för att hjälpa vårt vatten att må bra. För vatten är superviktigt! Det är basen till allt liv och välmående. Och vi kan enkelt och i vardagen hjälpa till att hålla jordens vatten rent.

-Nästan alla försöker sortera papper, glas och batterier. Det är lika naturligt som att borsta tänderna. Att ta vara på vårt vatten borde vara lika självklart. Alla kan bidra och din insats gör skillnad, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar Biltvätt.

Följ med Jojo & Poppy på äventyr när de tar reda på vad som egentligen gömmer sig i vårt vatten.

Vi hoppas du tycker att äventyret är lika spännande som vi!


Hållbar biltvätt har tagit fram boken tillsammans med
Andreas Norrefjord och Mica Mathiasson.


Berättelsen om Jojo & Poppy delades ut på nästan alla bensinmackar och tvättanläggningar runtom i Sverige ifrån 23 april 2021 och så länge lagret räckte.
Boken är anpassad för barn mellan 5 – 10 år.

Tillsammans med nya Loka Stilla höll Hållbar biltvätt under sommaren kampanjen #rentvatten. Genom ett hållbart biltvättande kan vi fortsätta dricka ifrån hälsokällan i Bergslagen där Loka hämtar sitt friska, rena vatten.

Inga elaka tungmetaller ska rinna ut i naturen och förorena vårt dagvatten!

Arbetar du för en kommun och vill hjälpa oss att med att informera om hur man kan göra en insats för miljön?

I så fall kan du beställa böcker direkt ifrån oss och sedan distribuera dem till exempelvis förskolor, väntrum, skolor eller bibliotek.

Hör av dig till oss på info@hallbarbiltvatt.seJojo&Poppy har både sitt eget Instagram (Jojo&Poppy) och Tik Tok (jojopoppy21) så där kan du följa våra vattenhjältar! Om du träffar dem på stan eller på en biltvättsanläggning så ta ett foto och tagga dem i dina egna videos eller inlägg, de kan dyka upp precis när som helst!
#jojoochpoppy #vattenhjältar #rentvatten #hållbarbiltvätt #slutafultvätta
jp kajen (2)
smutsigbil (4)
Biltvätt (5)
biltvätt (6)
Robert Dimmlich (1)