Bilens Dag den 28 oktober!
7 januari, 2021
Skonar miljön från giftigt slam
7 januari, 2021
Visa alla

Debatt: Ansvaret ligger på individen och kommunerna

“Ansvaret ligger på individen, men även på Sveriges 290 kommuner. Idag har kommuner ingen möjlighet att lagstadga på egen hand mot att tvätta bilen på gatan. Däremot kan de gå ut med information till sina invånare om varför man bör avstå ifrån att ”fultvätta” bilen hemma, ge rekommendationer, riktlinjer och införa förbud inom vissa områden.”
Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt och Pär Dalhielm, vd för Svenskt Vatten, skriver i en ny debattartikel om att kommunerna måste ta ett större ansvar för att få bort #fultvätt av bilen hemma på gatan eller garageuppfarten. Brukar du få information från din kommun om hur man tvättar bilen hållbart?🚗💦

Comments are closed.