Kristinehamn utsedd till årets Biltvättarkommun 2019!
23 oktober, 2019
Rädd att tvätta bilen i automattvätt? Här får du 5 tips på hur du blir av med din biltvättsrädsla
27 oktober, 2019
Visa alla

Nacka och Kristianstad på andra och tredje plats

Hållbar biltvätt har för andra året i rad utsett Årets biltvättarkommun och Kristinehamn tog som vi tidigare berättat hem vinnartiteln 2019. De två kommuner som kom på andra respektive tredje plats, Nacka och Kristianstad, har gjort följande påverkansarbete i biltvättarfrågan:

– Nacka kommun har genomfört flera informationsinsatser för att minska biltvättandet på gatan och på så vis bidragit till en bättre vattenmiljö. Dessutom är miljöenheten i Nacka kommun aktiva inom tillsyn av stora fordonstvättar för att säkerställa en god miljöprestanda, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt.
Nacka kommun har förutom en aktiv tillsyn delat ut flyers, skickat ut direktreklam, lyft frågan via artiklar i media, informerat om miljöfarlig biltvätt på hemsidan samt granskat riktlinjerna för biltvätt på gatan och utvecklat dem för att öka antalet hållbara biltvättar.

– Kristianstad kommun har även de på ett kreativt och aktivt sätt genomfört flera informationsinsatser för att minska biltvättandet på gatan. Vi vill framhålla kommunen som ett föredöme som förhoppningsvis kan inspirera andra kommuner till liknande insatser, fortsätter Robert Dimmlich.
Kristianstad kommun har bland annat spridit information på sociala medier, genomfört riktade informationsinsatser via biltvättsanläggningar, uppmärksammat Stora Biltvättarhelgen genom annonser i Kristianstadsbladet samt erbjudit rabatter på biltvättar i samband med helgen.

Vi tackar alla som arbetar för att vårt initiativ ska uppmärksammas så att vi tillsammans gör en riktigt viktig insats för miljön! 🚗💦🌿

Comments are closed.