Sommaren är över…
9 oktober, 2019
Kristinehamn utsedd till årets Biltvättarkommun 2019!
23 oktober, 2019

I Sverige har flera kommuner på senare år valt att samverka inom VA-verksamheten. NSVA är ett exempel på detta och ansvarar sedan 2009 för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. NSVA har arbetat fram en stark dagvattenpolicy och även publicerat den här korta filmen ”Från gallerbrunn till Öresund” där vi följer dagvattnets väg – med allt sitt innehåll – rätt ut i havet. Även tungmetaller och oljerester ifrån biltvätten hemma på gatan rinner iväg precis på det här sättet, rätt ut i naturen.
Låt oss sluta skada miljön och tvätta våra bilar på biltvättsanläggningar med reningsverk.
Med #tvättikett. 🚗🌿🍂💦

Comments are closed.