Illegal arbetskraft på biltvättar
28 april, 2019
NVSA om biltvätt på gatan
2 maj, 2019

-Okunskapen om den negativa miljöpåverkan av biltvätt på gatan är fortfarande stor, särskilt bland den yngre generationen bilister. Med tanke på att det varje år sker cirka 30 miljoner biltvättar i Sverige är det angeläget att detta problem tas på allvar, säger Robert Dimmlich, vd för Svensk Bensinhandel och initiativtagare till Hållbar biltvätt,
till Dagens Infrastruktur. Han fortsätter:
-Vi har kommit jämförelsevis långt när det gäller att öka medvetenheten om exempelvis matavfall, plastbantning och återvinning men när det gäller biltvätt på gatan finns fortfarande mycket kvar att göra. Vi hoppas att kommunerna och även körskolorna kan hjälpa till att utbilda och informera unga bilförare om nackdelarna med biltvätt på gatan. Den största miljövinsten får vi om de som tvättar bilen hemma istället gör det i en kontrollerad tvätthall där farligt avfall tas om hand.
Läs hela artikeln nedan. #tvättikett #miljö #hållbarbiltvätt  

Läs mer här:

Comments are closed.