Snödumpning med miljörisk
23 februari, 2019
Tips för biltvätten vintertid
24 februari, 2019
Visa alla

Tvätta bilen rätt är inte alltid lätt

Smutsiga bilar och moddigt väglag är en vanlig syn under vintermånaderna. Många vill passa på att få bilen ren inför eller efter sportlovsresan och därför har Hållbar biltvätt samlat ihop några tips för en mer miljövänlig och effektiv biltvätt.

Det första men viktigaste tipset är att aldrig tvätta bilen hemma utan istället åka till en tvättanläggning.
Att tvätta bilen på garageuppfarten eller gatan skadar miljön eftersom det smutsiga vattnet innehåller tungmetaller som kadmium och bly.

– Tyvärr tvättar fortfarande var tredje bilägare sin bil på gatan och nio procent gör det så ofta som varje månad. Det är troligen en kombination av vana och okunskap som gör att det ser ut som det gör, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt.

En undersökning som Hållbar biltvätt genomförde förra året visar att var femte bilägare trots allt tycker att det är både trevligt och avkopplande att själv tvätta bilen.
För dem kan en ”gör-det-själv”-hall vara ett bra alternativ, även vintertid.
Robert Dimmlich informerar:

– Precis som hos automattvättarna finns slutna avloppssystem i gör-det-själv anläggningarna som tar hand om det smutsiga tvättvattnet. Du får även tillgång till praktiska tvättredskap, exempelvis högtryckstvätt och dammsugare, som underlättar själva biltvättandet.

Comments are closed.