Fyra av tio bryter mot lagen när de tvättar bilen
29 oktober, 2018
Enköping utnämnd till Årets Biltvättarkommun 2018
9 november, 2018
Visa alla

Vårt vatten är ett kretslopp

I Sverige har vi god tillgång på rent vatten.

Svenskt Vatten skriver: “Hela 9 procent av Sveriges yta utgörs av sjöar och vi använder endast 0,5 till 1 procent av det sötvatten som finns tillgänligt. Det har gjort att många som bor i Sverige tar rent vatten för givet. För att vi ska vara säkra på att vi har tillgång till rent vatten även i framtiden måste vi ta ett gemensamt ansvar. Vi dricker samma vattenmolekyler som dinosaurierna drack och det vatten som vi använder i dag är ett lån från kommande generationer. Jordens vatten förbrukas inte. Det lånas, används och återförs till vattnets eviga kretslopp.”

Låt oss hjälpas åt att ta hand om vårt vatten genom att se till att inga miljöfarliga ämnen rinner rätt ut i naturen. 💦🌳💧

Comments are closed.