tvatt
Att hålla bilen ren kan ge lön för mödan
14 september, 2018
15
15 % omedvetna om miljörisker med biltvätt hemma
20 september, 2018
Visa alla

Priset på vårt vatten kan komma att öka

dyrare

Prisökningar för vårt kranvatten är att vänta inom de kommande åren. I många år har investeringarna i de svenska VA-anläggningarna varit otillräckliga och nu är uppgraderingsbehovet enormt. De gamla anläggningarna behöver byggas om eftersom de inte längre håller måttet varken miljö- eller kapacitetsmässigt. Idag varierar kostnaden för vatten kraftigt mellan landets alla kommuner men vi betalar i genomsnitt 4 öre per liter med rening, distribution och avlopp inkluderat i priset. När kommunerna i framtiden börjar slå ut kostnaden för nynvesteringarna på sina vattenkunder kommer det priset att fördubblas.

Läs mer här:

Comments are closed.