Omvänd kreativitet
27 juli, 2017
Min bil är ingen förorenare, minsann!
10 augusti, 2017
Visa alla

Början till slutet för fossilbilen?

Det händer massor inom området bilar och hållbarhet just nu. Förutom att elbilar tycks lanseras brett bland alla bilmärken, så börjar dieselbilen att avvecklas. Flera Europeiska huvudstäder sätter upp stoppdatum och i Stockholm så varnar Trafikborgarrådet folk för att skaffa en dieselbil.

Det är egentligen inte så förvånande, med tanke på att det bara är en tidsfråga innan den fossila användningen spelat ut sin roll. Det som kanske överraskar är att allt tycks ske nu och anledningen till att vi börjar med diesel- och inte bensinbilarna.

Hållbarhet en förtroendefråga

Politiskt sett har dieselbilarna blivit lätta att angripa. Efter att dieselbilarna har lanserats som som pånyttfödda miljöbilar där många miljöproblem skulle bli lösta, har det istället framkommit fiffel och båg i branschen. Ett dubbelt fall alltså, långt ner till rovdjuren på Skansen. Det är naturligtvis allvarligt med utsläpp av hälsofarliga kväveoxider, men vi ser att förtroendet för bilbranschen också har fått sig en rejäl törn.

Men det blir också lättare att ta tuffa beslut mot dieselbilen just därför att man ser en chans att samtidigt gynna elbilen.

Hållbarhetsfrågorna ökar alltså sin närvaro i bilbranschen och just därför så kommer hållbara biltvättar att gynnas framför ohållbara biltvättar. Det kommer gå undan även i denna bransch. En milstolpe för hållbara biltvättar kommer sättas den 31/8.

Comments are closed.