Schhh…Vi har något på gång!
14 juli, 2017
Omvänd kreativitet
27 juli, 2017
Visa alla

Skyll inte på barnen!

En ny studie från Lunds universitet har konstaterat att det bästa för miljön är att inte skaffa barn. Vi har ju ofta fått höra just detta, att det är överbefolkningen som är problemet.

4 gånger fler biomassa av myror

Det är faktiskt inte mängden människor som är problemet. Mängden myror utgör totalt sett fyra gånger så mycket biomassa som människorna. Mängden levande organismer är alltså inget problem, utan skillnaden ligger i vad dessa organismer producerar. Vi är de enda levande varelserna som misslyckats med designen av det vi producerar och därför uppstår ohållbara föroreningar och annat farligt avfall.

Skyll inte på barnen - ta ansvar istället.

Jag tror att forskarna från Lunds universitet kan räkna, men de förstår inte vad hållbarhet går ut på. Deras slutsats blir absurd. Vad säger vi till barnen? -Det är du som är problemet. Annars var det väl just för barnens skull vi säger oss vilja skapa en hållbar utveckling, eller hur? Det är vi vuxna som kan styra vad som produceras och konsumeras. Vi har ofta en tråkig förmåga att att alltid säga att det är någon annans fel, det må vara kineser, kapitalister, kommunister eller barn. Om 1000 liter olja och 50 ton metaller hamnar i naturen, så tror jag knappast att det var ett barn som parkerade bilen på uppfarten.

Comments are closed.