Vi syns på Ekotransport 2017
13 april, 2017
Kan regnet fungera som tvätt?
24 april, 2017
Visa alla

Samhällets njurar

Flödet av vatten, livsmedel, prylar i ett samhälle fungerar i princip på samma sätt som i en människokropp. Vi tar upp mat och dryck och gör oss av med restprodukter och olämpliga substanser via reningsorganen. I blodet omsätts transporteras blodkroppar, vatten, syre och näringsämnen. Men på vägen så filtreras blodet i njurarna och de vattenlösliga gifterna filtreras av och går vidare till reningsverket.

Tvätthallarna avgiftar oss

Våra vägar fungerar lite som blodet där bilarna transporteras och samlar på sig olämpliga substanser. Därför är det ju verkligen praktiskt att lämpa av dessa substanser i en biltvätt. Och sedan vidare till reningsverket för ytterligare behandling. Vattnet och bilarna blir avgiftade och kan fortsätta omsättas i samhället.

Förebygger njurdialys?

Fungerar inte våra njurar så blir vi sjuka, så reningsverken har en viktig samhällsfunktion för oss alla på motsvarande sätt. Vi kanske t.om sparar på våra egna njurar genom att låta tvätthallarna få ta hand om gifterna istället?

Comments are closed.