Fake News?!
22 mars, 2017
Mer om tungmetallerna
5 april, 2017
Visa alla

Kommunernas dilemma

Budskapet om att åka till en avlägsen tvätthall istället för att tvätta hemma, blir inte lika självklart.
Herrljunga kommun har idag ingen biltvätt alls. Det är förstås inte bra för miljön och det vet kommunen om. Budskapet, om att åka till en avlägsen tvätthall istället för att tvätta hemma, blir inte lika självklart.

Låga krav eller inga krav?

Och om det ekonomiska underlaget är klent så nappar ingen entreprenör på att satsa på en modern biltvätt med reningsverk. Så vad ska kommunen göra? Se mellan fingrarna och sänka kraven på utsläpp av olja och tungmetaller eller låta folka tvätta hemma så ännu mer olja och tungmetaller kommer ut?

Jag tror att det här är ett typiskt dilemma för alla glesbygdskommuner.

En möjlig lösning

Men kunde vi inte dela på den ekonomiska risken mellan entreprenören och kommunen? Om kommunen investerade i en bra tvätthall och sedan lade ut driften på entreprenad kanske? Kanske kan man sedan hjälpas åt med marknadsföringen, så att bilisterna kommer till tvätten?

Comments are closed.