Kan en biltvätt vara hållbar på riktigt?
16 mars, 2017
Kommunernas dilemma
29 mars, 2017
Visa alla

Fake News?!

Tekniken har utvecklats i de moderna tvätthallarna
Visst sprids det “fake news” i om biltvättar. Alltså detta om att bilar blir repiga i biltvättar som vi kan höra ibland. Är det verkligen sant eller finns det någon substans bakom det?

Gamla problem

För det första så kan det mycket väl ha varit en del problem för äldre typer av biltvättar, och gamla rykten sitter i länge. Kring sekelskiftet så var diskussionsvågorna höga kring hur mycket recirkulerat vatten man kunde använda i en tvätthall utan att inneluften blev outhärdlig eller att plåtarna rostade för vissa typer av anläggningar. Och förmodligen var en del borstar inte helt optimala då heller.

Tekniken har utvecklats

Likt ett bränt barn som skyr elden, så skyr vissa bilägare fortfarande en automattvätt. Men problemen finns inte längre i de moderna tvätthallarna. Det har hänt massor i teknikutvecklingen, inte bara att man installerat riktiga reningsverk. Tvärtom så är risken förmodligen större att man repar bilarna med egna svampar där det fastnat grus. Se nedanstående facebook-diskussion där ett rengöringsproffs som rekondar bilar tycker om tvätthallar..


Comments are closed.