De värsta tungmetallerna?
15 mars, 2017
Fake News?!
22 mars, 2017
Visa alla

Kan en biltvätt vara hållbar på riktigt?

Även morgondagens hållbara bilar kommer att behöva tvättas - i en hållbar biltvätt.
Initiativet heter ju Hållbar Biltvätt och då bör det självklart vara hållbart att tvätta bilar om det görs på rätt sätt. Men ibland så dyker frågan upp om inte bilismen har större problem att brottas med än just biltvättarna? Alltså blir det inte lite futtigt med tanke på hela klimatdiskussionen, kan man tänka.

Den hållbara bilismen.

Ett annat sätt att tänka kan uppstå om vi ser på framtiden istället. Det pågår ju en utveckling som förhoppningsvis möter klimathotet. Biogas, biodiesel, vätgas, syntetisk bensin, tredje generationens etanol och nu kommer dessutom elbilarna stort. Men dagens karosser, plåt och asfaltsvägar lär finnas kvar ett bra tag till och bidra till bilens smuts. Därför kommer även morgondagens hållbara bilar att behöva tvättas - i en hållbar biltvätt. För att övertyga er, så har jag fotat bakdelen på en Tesla - som skulle behöva åka till en tvätthall.

Comments are closed.