Hållbar Biltvätt kliver ut i rampljuset
31 januari, 2017
Biltvättsrapporten 2016
22 februari, 2017
Visa alla

Järfälla tar täten

Många spännande initiativ runt om i landet
Kommunernas arbete med att minska hemmatvättande ser olika ut och det finns många spännande initiativ runt om i landet.

Järfälla kommun, två mil nordväst om Stockholm, genomför för tionde året i rad kampanjen Ren bil med rent samvete och ger därför rabatt på miljöanpassade biltvättar. Rabatten gäller även om man hellre tvättar i en gör det själv-hall.

I dagsläget finns det flera tvätthallar i Järfälla som är miljöanpassade och renar det smutsiga vattnet. Vid hemmatvätt rinner oljerester, metaller och lösningsmedel ner i dagvattenbrunnar och sedan vidare ut i närmaste dike, bäck eller å, för att så småningom hamna i Mälaren eller i någon annan sjö.

– Vi arbetar just nu intensivt med att förbättra vattendragen och med denna kampanj ser vi en win win-effekt säger Järfällas kommunikatör Anna Gradén.

Comments are closed.