Omtag för biltvättar
8 november, 2016
Järfälla tar täten
16 februari, 2017
Visa alla

Hållbar Biltvätt kliver ut i rampljuset

Samarbete kring sådana här frågor kan spara mycket resurser för alla inblandade
Då har vi sparkat igång kampanjen och vi fick en bra start. Det kändes lite högtidligt när vi förberedde och fixade inför vår kick-off på det nyöppnade Hotel Continental den 31/1.

Ganska snart förbyttes känslan till positiv förväntan. In strömmade folk från kommuner, kommunala vattenverk, stationskedjor och leverantörer av maskintvättar. Alla hade vi en sak gemensamt; att få bort biltvättandet från gatan. Och det var inspirerande att höra hur idéer och erfarenheter delades friskt mellan alla inblandade.

Vi fick höra hur ett reconditioneringsproffs gått ut och sagt att hur tvätthallarna är så mycket skonsammare mot lacken än vad en tvättamatör är. Skitigt tvättvatten riskerar repa lacken. Järfälla kommun berättade hur de framgångsrikt samarbetade med de lokala tvättkedjorna. Bra berättelser som vi kan sprida och kan skapa förändring.

Ja det finns mycket man kan göra, men att så många olika aktörer kan enas kring en angelägen och gemensam fråga var en riktigt kul upplevelse. Att samarbeta kring sådana här frågor kan spara mycket resurser för alla inblandade.

Comments are closed.