Hållbar Biltvätt kliver ut i rampljuset
31 januari, 2017
Visa alla

Omtag för biltvättar

Välkomna att lära, följa och vara med i en förändringsresa
Jag tror att alla redan vet och hört. Vi har redan hört så mycket att man vant sig. För de flesta som tvättar bilen på gatan vet redan att man inte borde det. Det är lite som cigarettpaketen med alla dessa skräckinjagande budskap om fara för lungcancer. Men är det sagt en, två eller tre gånger så kittlar inte budskapet våra nerver längre.

Därför tänkte vi att problemet med att tvätta bilar på gatan kvarstår, liksom dövörat för de som gör det. Alltså är det dags att kittla nerverna på nya ställen och på nya sätt. Vi tänker nu testa andra budskapsformer. Idag pratar man t.ex. mycket om nudging, som går ut på att ändra beteenden med milda men men genomtänkta puffar. Det finns till och med vetenskap på området som visar mycket lyckade resultat.

Vi kan ibland bli frustrerade på våra medmänniskor, på att “folk inte fattar”. Men istället kan vi låta oss fascineras och förstå hur vårt komplexa psyke fungerar. När vi nu sparkar igång Hållbar Biltvätt så kommer det därför inte bara handla om biltvättandets miljöproblem, utan det kommer handla om en spännande upptäcksresa i hur vi kan förändra beteenden. Klarar vi av att få ner biltvättandet på gatan, så kan vi säkert göra förändringar på andra områden också. Välkomna att lära, följa och vara med i en förändringsresa. Vi har inget att förlora.

Comments are closed.